Érdekességek, ajánló
Reflektív team 2014. november 15. szombat, Szeged

Szupervízió ismerkedés a „visszajelző csoport” („reflecting team”) módszer elméletével és gyakorlatával.

A „reflecting team” szupervíziós módszert Tom Andersen, norvég családterapeuta dolgozta ki mint „élő” szupervíziós technikát a családterápiában, a ”beragadt” helyzetű terápiás rendszerek (terapeuta, családtagok) elakadásainak megsegítésére.
A módszer jól alkalmazható a segítő kapcsolatok minden területén valamint a szervezetfejlesztésben.
Elsajátítása lehetőséget teremt külső szupervízor nélküli szupervízióra a teamek munkájában.
A csoportot a segítő szakmában dolgozóknak ajánljuk(családgondozók, orvosok, pedagógusok, pszichiáterek, pszichológusok, pszichoterapeuták, szociális munkások)

2014. november 15. szombat, 9.30
Helyszín: Szeged, (még szervezés alatt)

Óradíj: 1400 Ft azaz egy főnek 7000 Ft/alkalom

Vezeti: Csoportvezetők: Kocsor Judit – klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, kiképző családterapeuta
Korbuly Ágnes – pszichoterapeuta, családterapeuta pszichoanalitikus kandidátus

A „visszajelző csoport” módszere szekventált és strukturált. A csoport résztvevői alkalmanként más-más szerepekben(esethozó, vele interjút készítő, reflektív team) vesznek részt a szupervíziós üléseken.

A szupervízió menete:
Első lépésben az interjúkészítő az esethozóval beszélget.
A kb. 20-25 perces beszélgetés célja, hogy az interjú készítő segítségével, a terapeuta-paciens/segítő-kliens dinamika minél jobban kibontakozzon az eset áttételi és viszontáttételi folyamatai mentén.
A következő lépésben a visszajelző csoport tagjai tükörpozícióban, a viszontáttételi érzések mentén reflektálnak a hallottakra, miközben az esethozó valamint az interjúkészítő metapozicióban hallgatója a szakmai megbeszélésnek.
Ezt követően a esethozó-interjúkészítő páros reflektál a hallottakra A három lépés egy szupervíziós ülés alatt többször is megismétlődhet, mindaddig, amíg az esethozó ezt igényli
A visszajelző csoportban párbeszéd folyik a párbeszédről. Tapintatos, kritikai észrevételektől mentes, spekulatív módon, szorosan az interjú kontextusához illeszkedően.
A rendszerek közötti párbeszéd folyamatában megelevenedik az eset dinamikája, ami jó lehetőséget biztosít az esethozónak az integrációra.

JELENTKEZNI ITT

Közösségi média:
Az oldalt fejlesztette:
Fejlesztés alatt