Érdekességek, ajánló
MCSE Workshop -Dr. Árkovits Amaryl: Pszichotikus és schizophren családok
A schizophren családok emblematikus szerepet töltenek be a családterápia történetében. Bár a palo-altoi munkacsoport kutatásai az ötvenes évektől datálhatóak, Frida Fromm-Reichmann már a harmincas években foglalkozott a schizophren páciensek anya-gyerek kapcsolatával. A workshop a schizophren és pszichotikus családok határaival, kereteivel, működésmódjával foglalkozik a terápiás mindennapok esetillusztrációival kiegészítve az elméleti áttekintést.

Míg korábban a családterápia kérdése az volt, hogy hogyan lehet a legkevesebb problémával együtt élni a schizophreniában szenvedő pácienssel, addig mára a hangsúly az elakadt differenciálódás és az autonómia-törekvés támogatására tevődött át.

Várom a téma iránt érdeklődő kollégákat!

 

Az előadó bemutatkozása

Árkovits Amaryl vagyok pszichiáter, pszichoterapeuta (DREAM és családterápia kiképző terapeuta). 1996 óta dolgozom pszichiátriai osztályokon, majd 2004 óta járóbetegrendelésben. Pécsen élek, jelenleg a PTE KK Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Mentálhigiénés Járóbetegrendelés és Gondozónak vagyok a vezetője.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy mindig olyan munkahelyeken és olyan munkatársakkal dolgozhattam együtt, akiknek fontos volt a gyógyításban a pszichoterápia. Kezdetben a pszichotikusokkal,a  schizophreniában szenvedő páciensekkel egyéni pszichoterápiát folytattam, alapvetően dinamikus szemléletben, illetve a számukra létrehozott ambuláns csoport egyik vezetője voltam. Ezt egészítettem ki később a rendszerszemléletű ismeretekkel, a családterápiával. Szívesen dolgozom fiatalokkal abból a célból, hogy a korai komplex beavatkozással hosszabb távon a lehető legmagasabb színvonalú életminőséget tudjuk elérni. Ehhez – mint minden gyógyító tevékenységemhez – pácienseimet partnernek tekintem.

 

Jelentkezni elektronikus űrlapon IDE KATTINTVA lehet.

Részvételi díj: 5.000 Ft

Helyszín: Budapest, Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont (a Lurdy Ház emeletén) 2. terem

1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14.

Időpont: 2015. szeptember 23. 10-16 óra

Regisztráció: 9:30-tól

Közösségi média:
Az oldalt fejlesztette:
Fejlesztés alatt