Érdekességek, ajánló
Érzelmi és társas intelligencia tréning

Fókuszban: Kapcsolat – Kommunikáció – Konfliktuskezelés – Kooperáció
2013. szeptember 25. (szerda 10.00) – szeptember 29. (vasárnap12.30),
Tahi (a tréning bentlakásos)

A képzés államilag akkreditált PL-8914

Az érzelmi intelligencia (EQ) az a komplex készségünk, melynek segítségével eligazodunk az életben és irányítjuk azt. Több kutatással (többek között, pl. Goleman) is bebizonyították, hogy az érzelmi intelligencia sokkal fontosabb, mint az IQ, ugyanis boldogságunk és sikerességünk nagy mértékben függ az érzelmi intelligenciánk fejlettségétől.

Az érzelmi intelligencia az érzelmekkel való bánás képessége. Elárulja, hogy hogyan kezeljük és hogyan észleljük saját magunk és mások érzéseit. Hogyan reagálunk az észlelt, illetve a kevésbé tudatos érzésekre, mennyire fejezzük ki, vagy inkább elhallgatjuk, és elnyomjuk azokat. De arra is utal, hogy mennyire értjük meg mások érzéseit és mit kezdünk vele, hogyan reagálunk, valamint milyen mélységű érzelmi kapcsolatokat alakítunk ki az életünk során. Arról is szól, hogyan kapcsoljuk össze az érzéseinket a gondolatainkkal és cselekedeteinket.

A magas érzelmi intelligencia mindannyiunkat kiegyensúlyozottá, érzelmileg stabillá és terhelhetővé tesz. A fejlett érzelmi intelligencia kihat a stresztűrő képességünkre és imunnrendszerünk erősségét is pozitívan befolyásolja.

Az érzéseink energiák – így az érzelmi intelligencia arra is utal, hogyan bánunk az életerőt adó energiáinkkal.

Az érzelmi intelligencia jól fejleszthető készség, így kortól függetlenül “felvehetünk” olyan új mintákat, amelyek révén sikeres és boldogabb életet élhetünk.

 Milyen témákkal foglalkozunk ezen a tréningen? ->

Közösségi média:
Az oldalt fejlesztette:
Fejlesztés alatt