Érdekességek, ajánló
Dr. Hammer Zsuzsanna: Testvérkapcsolatok pzsichológiája

Időpont: 2019. február 19. kedd, 10.00-től 16.30 óráig

Helyszín: Budapest, Lurdy Ház, Konferencia központ I. em. 4. terem (1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14. I. em.)
Ingyenes parkolás CSAK a felszíni parkolóban!
Részvételi díj: 6.000 Ft (a helyszínen fizetendő)
Jelentkezés elektronikus űrlapon IDE KATTINTVA.
MCSE aktivitás: 8 pont
CME pont: 16

Az előadás célja a Magyarországon még kevéssé ismert, a családi rendszerszemlélet keretén belül jól értelmezhető és alkalmazható testvérterápia bemutatása. Az előadó a testvérpozíciók személyiséget, családi, baráti és párkapcsolatokat meghatározó erejét és szerepét mutatja be.

Testvérrel vagy testvér nélkül élni? Ezen “adottság” lényeges szerepet tölt be mindenki életében. Az egykék számára a testvér hiányának, a testvérkapcsolatban élők esetében a testvérkapcsolatnak van jelentősége.

A testvérkapcsolat, aminek pozitív és negatív velejárói mind megfigyelhetők, időben az egyik leghosszabb és legjelentősebb családi, sőt kötődési kapcsolataink egyike gyermekkortól a serdülőkoron át az időskorig., A támogatás, segítés, gondoskodás, szeretet, aggodalom mellett gyakran tetten érhető a testvérkapcsolattal összefüggésbe hozható bűntudat, a lelkiismeretfurdalás, a kisebbrendűségi érzés, a harag és a düh, a szorongás, esetleg a félelem érzése. Ezen jelenségek mindegyike igen meghatározó az egész életre nézve.

Testvérterápiában ezek felszínre hozatala, megértése és feloldása, a testvérek jelenlétében hatékony és tartós változást ígér.

Közösségi média:
Az oldalt fejlesztette:
Fejlesztés alatt