Érdekességek, ajánló
A sématerápia alkalmazásának lehetőségei párkapcsolati terápiákban

A szeminárium keretén belül a szeminárium vezetői bemutatják a párkapcsolati terápiákban igen eredményesen alkalmazható sématerápiás elméletet és a hozzá kapcsolódó sématerápiás kérdőív gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit. A jelentkező kollégák szándékuk és igényük szerint, önmaguk is kitölthetik a sématerápiás kérdőívet.  Ezzel a hallgatóság számára élőbbé válhatnak a délelőtt folyamán bemutatásra kerülő elméleti ismeretek, kutatási eredmények. A szeminárium második felében a kollégák közreműködésével a terapeuta páros saját esetismertetésén keresztül mutatja be a kérdőív használatát, az eredmények értelmezésének, valamint a terápiás folyamatba történő beépítésének lehetőségeit.

A műhely felépítése

I. Délelőtti program: 9.00-13.00 (15 perc szünettel)

  • A kognitív irányzat alapfogalmai

  • A kognitív terápia sajátosságai

  • A kognitív- és viselkedés párterápia

  • A kognitív struktúra és a párkapcsolat minőségének összefüggései

  • Sématerápia bemutatása

  • Sématerápiás kérdőív részletes bemutatása

  • Párkapcsolatok sématerápiás megközelítése

II. Ebédszünet: 13.00-14.00

III. Délutáni program: 14.00-18.00 (15 perc szünettel)

  • A hallgatóság csoportos munka keretén belül lehetőséget kap valós esetvezetés során feltárt maladaptív sémák értelmezésének begyakorlására, megbeszélésére.

  • Terapeuta páros egy konkrét párkapcsolati terápiájuk során alkalmazott sématerápiás kérdőív által mutatott eredmények értelmezésének módját, valamint az eredmények terápiába történő beépítésének lehetséges változatait mutatja be.

Jelentkezés IDE KATTINTVA.

Időpont: 2015. december 1. kedd, 9:00 – 18:00 óráig

Helyszín: XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ (Bp. 1126 Beethoven u. 7-9.)

Részvételi díj: 15.000 Ft

A szeminárium vezetői

Hammer Zsuzsanna Ph.D: pszichoterapeuta, kiképző családterapeuta, család- és párkapcsolati terapeuta, klinikai szakpszichológus. Az ELTE Pszichológiai Intézet Tanácsadás Pszichológiája Tanszék egyetemi adjunktusa.

Iring Zoltán: pszichoterapeuta, kiképző családterapeuta, család- és párkapcsolati terapeuta, klinikai szakpszichológus. A Budapest Hegyvidék XII. kerületi Családsegítő-és Gyermekjóléti Központ Intézményvezetője.

Pozíciószám: 2015/7/HZS-IZ/sz10/Bp. – 2015.12.01.

Közösségi média:
Az oldalt fejlesztette:
Fejlesztés alatt