Érdekességek, ajánló
A pszichoterápia rendszerei

Megjelent az animula új könyve: A pszichoterápia rendszerei
Egy tankönyv, mely átfogó összefoglalást (és összehasonlítást) nyújt a pszichoterápiás elméletekről és módszerekről.

forrsá: www.animula.hu

A pszichoterápia rendszerei” az elméletek és módszerek átfogó tudományos összefoglalása – egy olyan könyv, mely igazán hatékonyan segíti a kiképzőket és a hallgatókat. Norcross és Prochaska túlmutatnak a hagyományos elméleti leírásokon, integratív keretet, a terápiák összehasonlítását és jövőbeli kutatások alapját nyújtják. Művük attól is különleges, hogy nem csupán kellően informatív – mint a legtöbb tankönyv -, de be is vonja az olvasót. Tiszta, érthető a szöveg, de mégis mély, kitűnően mutatja az irányzatok hasonlóságait és különbségeit. Egy-egy területen egyszerre tárgyalja az elméleti, kutatási és gyakorlati vetületeket.

Számos klinikai esetleírással segíti az olvasót abban, hogy a különböző elméleti megközelítéseket megértse. Alaposan elemzi a 15 fő pszichoterápiás irányzatot (pl. pszichoanalitikus, pszichodinamikus, egzisztenciális, személyközpontú, tapasztalati, interperszonális, viselkedési, kognitív, rendszerszemléletű, multikulturális és integratív irányzatokat), és rövidebben további 30 módszert. Mindegyiknél leírják a személyiségelméleti, pszichopatológiás és a terápiás kapcsolatra vonatkozó jellemzőket.
A könyvben való eligazodást és a további munkát segíti a szakirodalmak és honlapok bőséges ajánlata, valamint a név- és tárgymutató.
Közösségi média:
Az oldalt fejlesztette:
Fejlesztés alatt