Érdekességek, ajánló
A NAPFOGYATKOZÁS EGYESÜLET VI. KONFERENCIÁJA A GYÁSZ ÚTJÁN – KAPASZKODÓK, MÓDSZERFONALAK

Hunguest Hotel Platánus, 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 44, 2015. október 17.

A Napfogyatkozás Egyesület VI. konferenciája a gyászt segítő módszerekből ad egy kis ízelítőt. Melyekkel ismerkedhetünk meg? A haptonómiával, amely mély emberi kapcsolódással, érzékelő érintés, tapintás útján segíti a nehezen verbalizálható érzelmek átélését, a szomato-pszichoterápiával, ahol a verbális, feltáró munka mellett a test központi jelentőséget kap, hiszen az érzelmi történéseink – így a gyászt kísérő érzelmek – lenyomata a test egészében is elraktározódik. A fókuszmódszerrel, amely szintén a testi érzetek útján segít közelebb jutni a gyászoló személynek a saját belső folyamataihoz. Megismerkedhetünk továbbá a hipnózis gyász területén való alkalmazásával, ahol a gyászoló személy tudattalanja közvetlenül hozzáférhetővé válik.

Néha nehéz a gyászolónak kifejezni, megosztani a benne dúló érzelmeket, ilyenkor segít a tánc-és mozgásterápia, amely a mozdulatok révén mozgósítja a gyógyító erőket, vagy a művészetterápia, amely az egyes művészeti alkotások (irodalom, zenemű, festmények…) passzív befogadásán kívül a gyászolóban lévő alkotó erőt hívja segítségül a felépüléshez.

Megtudhatjuk, hogyan bonthatók le az érzelmek átélését és kifejezését gátoló falak a transzlégzés révén, hogyan kerül ezáltal a gyászoló személy közelebb mélyebb, autentikus önmagához.

Négylábú vendégeink is lesznek, mert bemutatásra kerül egy worshop keretén belül, hogy az ember és állat közötti interakció mi módon szolgálhat terápiás alapként, hogyan tudnak segíteni az állatok az olyan szomorú, elesett embereknek is, mint akik elveszítették egy szeretett hozzátartozójukat.

A felkért előadók e témák jeles szakemberei, akik örömmel fogadták a Napfogyatkozás Egyesület felkérését. A módszereket bemutató workshopok előtt meghallgathatunk egy olyan előadást – Transzperszonális pszichológia a gyászban – amely mindezeknek megadja az alaphangját, keretbe foglalja.

Részvételi díj október 10-ig utalva: 10.000 Ft, a helyszínen fizetve 13.000 Ft

Jelentkezés: Melegh Márta: melegh.marti@gyaszportal.hu

https://www.facebook.com/events/1049141615105729/
http://www.gyaszportal.hu/cikkek/szakmai-konferencia


* A program nem MCS

Közösségi média:
Az oldalt fejlesztette:
Fejlesztés alatt